Precies een maand geleden vond de eerste editie Technology on Stage plaats georganiseerd door Dutch Innovation. De zaal vulde zich met 900 toeschouwers in het Wilminktheater en 5.800 mensen die online meekeken, de eerste editie was dan ook zeker een succes!

Jamie Hyneman ook wel bekend van MythBusters, waar hij mythes testte op hun geloofwaardigheid die vaak samengingen met explosies. Maar daar draaide het niet alleen om, het programma maakte wetenschap en technologie leuker en liet zien dat de wetenschap niet alleen is voor mensen met een labjas aan. En dit bevestigd Jamie ook tijdens Technology on Stage: ‘’Science isn’t just for us, it is for everybody. 

Jamie is een man met veel verschillende expertises, hij is afgestudeerd in de Russische taal, bouwt robots en was de eigenaar van een dierenwinkel. Het was dan ook niet gek dat de tickets explosief de deur uit vlogen, wat een geweldig voorteken was voor de avond. Jamie sprak vol passie over de schoonheid van de wetenschap, zijn verrassende inzichten over insecten, hoe technologie een belangrijke rol speelt in ons leven en niet te vergeten kwamen de geweldige explosies aan bod. 

“That’s what science really is, doing a good job of understanding your world’’

Samen met professor Stefano Stramigioli, ingenieur Peter Rutgers en onze host Jitze Reeder bekend van de eerste editie van Dutch Innovation Days was de avond helemaal compleet. Door de verschillende expertises met elkaar te mengen ontstonden er interessante gesprekken die de hele avond wel door konden gaan, we kregen een kijkje in de magic minds van de heren over de magie van creativiteit en technologie. Uit het publiek kwamen interessante vragen voor Jamie Hyneman om een kijkje te nemen in zijn magic mind: “We briefly talked about science communication, but it seems to me there is a bigger problem in the society at the moment, which is that not only we have to communicate good science we also have to combat miscommunication and sadly pseudoscientists have the same tools available to them that scientist and engineers have. So one European could be a good way to combat misinformation, what would be your suggestion Jaimie?”

Al met al was het een explosieve avond met interessante inzichten in technologie. In samenwerking met Demcon, University of Twente en het Wilminktheater hebben wij deze geweldige avond kunnen waarmaken. Wij kunnen niet wachten om je te verrassen met de volgende Technology on Stage! Maar voor nu is het mogelijk om de eerste editie van Technology on Stage hier terug te kijken!