Door Bran Remie

Lightyears analyst elektrische ecosystemen en DID-ambassadeur Energie Gearte Nynke Noteboom weet dat er in 2026 betaalbare modellen van rond de 30.000 euro over de Nederlandse snelwegen razen. Op die manier zorgt Lightyear dat Nederland op weg is naar schone mobiliteit, een nieuw wapenfeit in de strijd tegen klimaatverandering. Gearte vertelt donderdag 21 april om 12.45 uur over Lightyear in het Muziekcentrum.

Er zijn al zo’n 200 exemplaren in de pre-order verkocht. ,,Dat zijn modellen voor op de snelweg.” Zelf heeft Noteboom nog niet in de auto’s gereden, ondanks haar nauwe betrokkenheid bij het bedrijf. Ze kijkt er wel naar uit. ,,Tuurlijk, als het kan, gelijk.” 

Nog niet klaar voor wintersport

Noteboom houdt zich bij Lightyear bezig met het bereik van het charging eco-systeem. Die optimaliseert zij. ,,De range is momenteel 725 kilometer per dag. Dat is meer dan genoeg voor het algemene gebruik van je auto: je rijdt gemiddeld zo’n 35 kilometer per dag. Maar mocht je op wintersport gaan, dan hoef je onderweg maar één keer opladen.”

Noteboom adviseert toekomstige eigenaars om Lightyears na gebruik buiten buiten te laten staan. ,,Om door de zon te worden opgeladen.”

Loodrecht op je bak

Noteboom weet ook hoe dat bereikt kan worden. ,,Een lage energieconsumptie, aerodynamische bouw, licht materiaal en efficiënte aandrijflijn. De innovaties van Lightyear zitten vooral in hoe wij zoveel mogelijk energie halen uit zonnestralen. Die uitdaging verzilveren wij door zeer effectieve curves in onze modellen te bouwen: dan wordt er meer zonne-energie opgevangen. De meeste optimale stand van zon op paneel is als die eerste loodrecht op de tweede staat.”

Tesla

Lightyear lijkt een directe concurrent van Tesla, het bedrijf van Elon Musk dat betaalbare elektrische auto’s op de markt bracht. Maar Noteboom heeft het liever over hoe dankbaar Lightyear is dat Tesla de eerste stappen naar schonere mobiliteit heeft gezet. ,,Wij streven naar een schone mobiliteit. Tesla heeft de eerste stap daarin gezet. Wij zijn dus alleen maar blij met Tesla en zetten graag de volgende stap op dat gebied.”

Droombaan

Voorlopig blijft Noteboom bij Lightyear. ,,Het is mijn droombaan. Het fijne is dat je bij Lightyear ondernemend bent en werkt aan een maatschappelijk vraagstuk: als je een probleem tegenkomt, los je die meteen op. Dat vergt ook verantwoordelijkheid en die neem ik. Een probleem waar ik graag bij Lightyear mee bezighoudt is hoe we de stroompieken in het elektriciteitsnet kunnen verlagen met behulp van de zonneauto. Het blijft een rijdende batterij die je in alles wil optimaliseren.”