Dutch Innovation Days 22 (DID22) heeft zijn eerste ambassadeur: FashionTech Designer Anouk Wipprecht deelt van 20 tot 24 april haar visie in Enschede. Daarvoor stapt Wipprecht samen met haar beroemde designjurken op het vliegtuig van Miami en komt met haar elektronische creaties naar Nederland.

Door Bran Remie

Fakkeldrager van hoofdthema

Een DID-ambassadeur is gekoppeld aan een hoofdthema van DID22. Wipprecht neemt Fashion (mode) onder haar hoede. De taak van een DID-ambassadeur is die als van de Olympische fakkeldrager: met zijn innovatieve en verhelderende kijk op het eigen vakgebied leidt de ambassadeur zowel zijn netwerk naar DID als dat de ambassadeur de gesprekken over zijn thema aanwakkert. Net zo lang totdat deze ontvlammen tot een ideeënvuurzee. Een ambitieuze taak dus. En een belangrijke: DID22 gaat over de wereld fixen. Eindelijk.

Vijf ambassadeurs

De vijf hoofdthema’s van DID22 genereren samen op het festival de antwoorden op de hoofdvraag van DID22: hoe fix je de wereld? Behalve Fashion (mode) zijn Health (gezondheid), Waste (afval), Mobility/Energy (energie) en Food (voedsel) de hoofdthema’s. De ambassadeurs van de andere vier thema’s worden de komende weken onthuld. En hoewel iedere fakkeldrager door zijn vakgebied verschilt in visie, kunde en kennis; het gaat hen lukken om samen met bezoekers, netwerk en elkaar de wereld te fixen.

Magic Minds, fix the world

Onder de vijf hoofdthema’s hangen rijen subthema’s. Dat zijn hybriden of vallen juist tussen de hoofdthema’s in. Uiteindelijk dienen zij allemaal om de ideeënvuurzee aan te wakkeren tijdens DID22. Elke thema en subthema geeft zo antwoord op de hoofdvraag van DID22: hoe maakt technologische innovatie de wereld een stuk mooier, slimmer, schoner, veiliger, duurzamer? Hoe repareer je de wereld? En dat benodigt een ‘electrifying’ denkvermogen, opgewekt door de infrastructuur van ambassadeurs, bezoekers en ander talent.

Anouk Wipprecht in de Spiderdress.