Expositieruimte TETEM verwelkomt bezoekers tijdens DID22. De tentoonstelling ‘Gen C: Children of 2050,’ van kunstenares Bianca Carague, denken bezoekers na over een kinderleven in de toekomst, aangedaan door het veranderende klimaat. Daarnaast kunnen bezoekers broeken upcyclen in een workshop met Lisa Oosterholt.

‘Gen C: Children of 2050’ 

Kunstenares en ontwerpster Bianca Carague wil de bezoekers op geheel nieuwe wijze na laten denken over de wereld in 2050. De bezoekers bouwen samen aan een denkbeeldige wereld van toekomstige kinderen. De tentoonstelling is daarom ook een veranderende en groeiende installatie. Bezoekers activeren de installatie van Carague via vier verschillende slaapkamer van vier verschillende kinderen: Non-Fungible Child, Folkfarma Kid, Rennaissance Kid, en Impact Generation. Alle ideeën en input worden gedurende de expositieperiode (van 10 maart tot 12 juni) door de kunstenaar gebruikt om de vier slaapkamers verder vorm te geven. De vier slaapkamers stellen vier unieke mogelijke scenario’s voor als reactie op een veranderend klimaat. 

Bianca Carague

Bianca Carague is een Filipijnse sociaal ontwerper en kunstenaar. Ze combineert design, onderzoek en ‘digital worldbuilding’ om verhalen te vertellen over nieuwe mogelijkheden voor de toekomst. Ze studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en exposeert over de hele wereld. 

Upcyclen met Lisa Oosterholt

Op diezelfde dag kunnen bezoekers van DID22 in TETEM ook oude kleding upcyclen met Lisa Oosterholt van The Denim Project. De 19-jarige onderneemster uit Oldenzaal geeft tweedehands jeans een tweede leven, en zal op DID22 workshops geven om zo nog meer kleding van de afvalberg te houden.

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op de site van Tetem.