Door Fenna Kwakernaak en Bran Remie

Tesla-oprichter en SpaceX CEO Elon Musk heeft toegezegd om te komen spreken tijdens de Dutch Innovation Days 22 op donderdag 21 april om 14.37 uur in het Enschedese Concordia. Musk heeft zijn vizier gericht op de afgevaardigden van Lightyear, het bedrijf dat een consumentenauto produceert die rijdt op zonnepanelen. Musk is geïnteresseerd in zijn overzeese conculega’s bij Lightyear. Peter Oosterwijk van DID hoopt vooral dat de meetup leidt tot een verdere versnelling van grootschalig elektrisch rijden. 

Is sky de limit?

Oosterwijk: ,,Tijdens DID zal Musk niet alleen over Tesla en zonne-energie spreken, maar ook over hoe zijn passies voor ruimtereizen en de metaverse samenhangen. Dankzij de ongekende fantasie en ambitie van Musk weet hij dat de ‘sky’ helemaal niet de ‘limit’ is. Een les die hij letterlijk haalt uit de ruimtereizen van zijn bedrijf SpaceX.” Musk is zelf nog niet in de ruimte geweest, maar de rode Tesla die hij vier jaar geleden de ruimte inschoot zweeft nog altijd rond, volgens Musk onderweg naar verbaasde aliens

Inplaats van Ines Duits

Ines Duits, adviseur en onderzoeker van InnoValor, vindt het treurig dat zij haar plaats op DID22 aan Musk moet afstaan. ,,Iedereen is tegenwoordig fake. Maar Musk beschouw ik als diep, diep fake. En daar heb ik blauwdrukken van. Ik kan het bewijzen.” Duits is daarom van plan om op donderdag 21 april haar geplande key note alsnog te geven.