Het Achterhoekse Brekr stond in januari met zijn elektrische brommer Model B in Las Vegas op de Consumer Electronics Beurs (CES) van de Amerikaanse Consumer Technology Association, de grootste electronicabeurs ter wereld. Afgelopen januari waren er in totaal 50 Nederlandse bedrijven aanwezig.

Model B

Niels Willems, oprichter en commercieel directeur bij Brekr, gaf nadere uitleg aan business insider over Model B, “een elektrische brommer die geleverd kan worden als snorfiets en bromfiets . De brommer heeft een aantal unieke kenmerken, maar valt vooral op door het design. Zo heeft het geen benzinetank maar een ‘battery box’, die laag is geplaatst voor goede rijeigenschappen. De Model B heeft geluid dat in pitch en volume verandert als je harder of zachter rijdt. Je kunt dat uit- of aanzetten. Ook kun je kiezen uit veel kleuren.” 

Markten verkennen 

Doel van Willems en zijn team: de eerste stap zetten naar een Amerikaanse doorbraak. Daarom is hij met collega-oprichter Jasper Hagedoorn en ontwerper Ivo Roos contacten aan het leggen met onder anderen leveranciers, consumenten en handelaren. Model B is in Nederland, Duitsland en België al verkrijgbaar. Afgelopen zomer kreeg het bedrijf een kapitaalinjectie van liefst 1,5 miljoen euro. Plan is dat de brommer binnenkort ook in andere Europese landen als Frankrijk, Italië en Spanje op de markt komt. “Het zou geweldig zijn als eind dit jaar de eerste brommer ook in Amerika verschijnt.” 

Niels Willems op CES 2022

Ruimte voor elektrische stadsmobiliteit

De reacties tot nu toe zijn veelbelovend. Vooral op het minimalistische design krijgt het bedrijf complimenten. “Dat vinden ze hier te gek. We horen van velen dat ze het een heel tof, mooi product vinden”, zegt Willems. Kansen zijn er volgens hem zeker. “Voordeel is dat elektrisch rijden hier erg geaccepteerd is. Vooral in de binnensteden, voor de wat kortere afstanden, denk ik dat onze brommer van toegevoegde waarde kan zijn. Wat ook helpt, is dat je fietsen hier nauwelijks ziet.”

Bronnen: Business Insider en De Ondernemer

Foto’s: Brekr.